fotball skal spilles i helgen

Mange supportere ble forarget i dag, da TV2 via 100% Fotball fortalte at de ønsker seg mandagskampen tilbake. Artiklene har vært ganske konkluderende, med «Nå kommer den forhatte mandagskampen tilbake» som overskrift. Språket videre i artiklene er mer moderert, med daglig leder i Fotball Media Knut Kristvangs bekreftelse om at evalueringen viser at flere seere får med seg mandagskamp enn fredagskamp som den tydeligste indikatoren. Videre forteller han at enkelte klubber selger mindre VIP-losjer på fredag enn mandag.

De som er interesserte i statistikk kan sikkert gjøre seg noen oppfatninger om hvorvidt det er riktig av TV2s Vegard Jansen Hagen å sammenligne seertall fra 2011 og 2013, som viser en nedgang på drøyt 26%, når det generelle tilskuersnittet har gått ned med drøyt 14% og norsk fotball som kjent er i en bølgedal. Det kan på sett og vis også gi utslag på VIP-salget.

På slutten av sesongen kom rettighetshaverne C More og TV 2 sammen til Fotball Media med et forslag til hvordan de mente norsk fotball kunne bli bedre – sett fra deres side. Fotball Media tok dette med tilbake til Tippeligaklubbene og NFF. Fotball Media er eid av NFF og NTF, og utøver et mandat til å handle på vegne av dem og klubbene. Dersom en foreslått løsning går utover visse grenser involverer de klubbene og NFF på nytt.

I forbindelse med evalueringen er det en rekke løsninger man har sett på og vurdert, blant annet det faktum at mandag har en høyrere TV-rating enn fredager.

Det er ikke konkludert med noe og endelig avgjørelse faller først ved deadline 20. januar da de første 8 serierundene skal berammes innen 1. februar.

NTFs nye direktør har, uavhengig av denne saken, ønsket et møte med NSA for å ha en dialog om blant annet produktutviklingen av norsk fotball. Dette skjer i neste uke.

Har du som supporter synspunkter som du vil ha fram i møtet med NTF? Send en epost til posse@www.fotballsupporter.no

Hva kan supportere som ikke vil ha mandagskamp gjøre nå?

Si tydelig ifra! I bunn og grunn er det klubbene som sitter med makten her. Husker du da en av rettighetshaverne foreslo tirsdagskamp i fjor? Det var klubbene som sa nei, både fordi de hadde antennene ute og visste det ville bli reaksjoner, og fordi supporterne deres ga klar tilbakemelding. Og da ble det ikke tirsdagskamper. Så ta tak i din lokale klubbledelse og fortell dem at du ikke vil gå glipp av kamper fordi tv-seerne skal prioriteres.

Vi trenger vel ikke gjenta veldig mye om hvorfor mandagskamper er en dårlig ting for supportere. Mange har ikke anledning til å ta fri fra jobben og reise på bortekamp på en arbeidsdag, og de som klarer å få fri kommer seg ikke på kamp de heller fordi turer ofte blir avlyst grunnet få påmeldte. Klubbene får en økonomisk kompensasjon for at kampen blir flyttet, men det hjelper ikke alle de frivillige som ikke alltid har anledning til å ta seg fri for å være på stadion for klubben sin på en hverdag. Og uansett om man har krevende jobb, kone, barn, hund og stasjonsvogn eller bare er en vanlig alkis som tar på seg sjæl fordi ingen andre gidder – det ER stress å planlegge å dra på kamp til så varierende tidspunkt. 

Denne nettsiden deler ikke din informasjon med andre.

Det betyr at du ikke kan dele artikkelen med et enkelt trykk på sosiale medier. Men vi håper at du setter pris på innholdet, og deler på Twitter og Face på gamlemåten, ved å kopiere adressen. Takk for ditt engasjement og ha et trivelig privatliv.