Tribunerapport – Obos, vårsesongen 2016

Obosligaen har holdt det gående jevnt og trutt, uke på uke, så langt i sesongen. Nå som EM er over, og Tippeligaen ruller for fullt igjen, tar gutta i Obosligaen en velfortjent sommerferie. Vi har benyttet anledningen til et tilbakeblikk på sesongen så langt. Men aller først et bonusbilde vi har mottatt fra divisjonen under:

Molde2-HamKam

Briskebybanden savner 16.mai-tradisjonen i 2.divisjon. FOTO: Briskebybanden

Statistikk – Obos, vårsesongen 2016

Obosligaen er på mange områder den mest spennende ligaen i landet. Den sportslige prestisjen er så klart ikke like høy som i divisjonen over, men det er nok gjerne den divisjonen som varierer mest fra år til år, og der det er størst spenning knyttet til flest mulig lag helt inn. Den er en salig blanding av gamle storheter som man føler at «hører hjemme i eliten», bydelslag, nyopprykkede overraskelser, etablerte lag som er fast inventar i divisjonen og satsingslag fra byer som er litt mindre enn de aller største i landet.

Vi har sett litt på det vi bryr oss mest om; nemlig hva som skjer på tribunene. Her ser vi at tilskuersnittet spriker voldsomt, og det er i stor grad en overvekt av «gamle storheter» i toppen av tilskuertabellen og bydelslag i bunnen. Det høyeste snittet på hjemmebane har Fredrikstad med 3918 tilskuere, og på bunnen finner vi nyopprykkede KFUM Oslo med 411 tilskuere. Det høyeste bortesnittet innehar Sandnes Ulf, men tabellen spriker langt mindre på den statistikken.

Hvis vi skal sammenligne med Tippeligaen, så ser vi at Fredrikstad trekker flere tilskuere enn fire av lagene der. Men det er ingen andre lag i Obosligaen som trekker flere tilskuere enn Sogndal, som har det laveste snittet i Tippeligaen.

Med færre tilskuere blir gjerne tribunearrangementene færre, og mindre. Men det trenger ikke nødvendigvis å være sånn. Alle lag i førstedivisjon har aktive supportere, og her er bilder fra noe av det som har foregått på tribunen så langt i år:

Kongsvinger

Borte mot Åsåne i serieåpninga FOTO: Kongsvinger Supporterklubb

Borte mot Ranheim 1.mai FOTO: Kongsvinger Supporterklubb

Hjemme mot Sandnes Ulf FOTO: Kongsvinger Supporterklubb

Borte mot Levanger FOTO: Kongsvinger Supporterklubb

Sandnes Ulf

Hjemme mot FFK FOTO: Gaukereiret

Hjemme mot FFK FOTO: Gaukereiret

Hjemme mot FFK FOTO: Gaukereiret

Fredrikstad

FFK i serieåpninga

FFK på vei til bortekamp mot Strømmen

FFK på 16.mai FOTO: Plankehaugen

Mjøndalen

FOTO: 3050

FOTO: 3050

FOTO: 3050

FOTO: 3050

FOTO: 3050

FOTO: 3050

FOTO: 3050

Ta gjerne flere bilder i andre halvdel av sesongen, så publiserer vi dem gjerne. Vi ønsker gjerne både flere bilder fra de samme klubbene, men også fra andre lag som ikke er representert her. Alle tegn på en positiv norsk supporterkultur er velkomne! Send bilder på oystein@www.fotballsupporter.no om du har noen.

Denne nettsiden deler ikke din informasjon med andre.

Det betyr at du ikke kan dele artikkelen med et enkelt trykk på sosiale medier. Men vi håper at du setter pris på innholdet, og deler på Twitter og Face på gamlemåten, ved å kopiere adressen. Takk for ditt engasjement og ha et trivelig privatliv.