Tribunerapport – runde 14, 15 og 16 – 2016

Vi skriver slutten av juli og Tippeligaen har allerede vært i gang i noen uker etter sommerpausen. Men det er dessverre feriepreg enda, også på tribunen. Det har derfor ikke vært så mange bilder å melde om, så vi har sett litt på tall. I tillegg til at vi har samlet sammen de bildene vi har funnet.

Runde 14

Lillestrøm-Tromsø – 4352 tilskuere

Haugesund-Start – 5106 tilskuere

Bodø/Glimt-Rosenborg – 3325 tilskuere

Vålerenga-Odd – 7667 tilskuere

Sarpsborg-Brann – 4370 tilskuere

Molde-Viking – 8211 tilskuere

Stabæk-Sogndal – 3052 tilskuere

Strømsgodset-Aalesund – 6467 tilskuere

Ikke det høyeste publikumssnittet denne runden, strengt tatt så er det nok fort det laveste rundesnittet denne sesongen. Da hjelper det ikke på at de to største publikumslagene har bortekamp heller. Både Stabæk, Glimt, Molde og Haugesund leverer dog gode tall hvis man ser mot snittet for sesongen totalt. I Sarpsborg så er sommer fotballtid, og man har høyere tall denne runden enn snittet sitt. Godset leverer også jevne tall gjennom sesongen og ligger noen få hundre under snittet denne runden. Så synes man gjerne at tallene til publikumslagene Vålerenga og Lillestrøm ser litt lave ut? Vel, litt. Men strengt tatt er det ikke langt under der snittet ligger i år.

Konklusjonen etter runde 14 er altså at publikumssnittet ikke synker spesielt på starten av sommeren. Så er ikke vi dummere enn at vi forstår at sesongkort gjør at tallene lyver litt mer i ferietider. Men det til side, så burde vel grunnlaget for mer tifo og tribuneliv om sommeren være tilstede? Mangelen på bilder tyder på at folk prioriterer annerledes.

Bodø/Glimt-RBK FOTO: Karlsen Foto

Runde 15

Start-Bodø/Glimt – 4318 tilskuere

Viking-Godset – 7419 tilskuere

Brann-Vålerenga – 10482 tilskuere

Rosenborg-Sarpsborg – 15770 tilskuere

Tromsø-Haugesund – 3118 tilskuere

Sogndal-Molde – 3218 tilskuere

Lillestrøm-Stabæk – 4185 tilskuere

Odd-Aalesund – 7067 tilskuere

Det blir et penere snitt på papiret denne runden, men det skyldes selvfølgelig mye at de tre største publikumslagene fra Trondheim, Bergen og Stavanger alle hadde hjemmekamp. Alle de tre leverer dog under snittet, så vi ser at det er vanskeligere å holde på publikum i de største byene når det er ferietid. Sogndal leverer over snitt, men både Odd, LSK og Tromsø sliter også med å fylle opp setene i samme grad som på våren.

Konklusjonen etter runde 15 er gjerne at desto lengre ut i juli man kommer, desto verre blir det å fylle opp stadion. Men tallene er ikke skremmende lave i forhold til snittet, og vi skal ikke se bort fra at tallene påvirkes av at de fleste lagene spilte på uvant kamptidspunkt med «lørdagsrunde» og to kamper rett før EM-finalen søndag.

Brann-Enga FOTO: BGG

Brann-Enga FOTO: BGG

Brann-Enga FOTO: BGG

Rosenborg-Sarpsborg FOTO: Karlsen Foto

Lillestrøm-Stabæk FOTO: KFL

Lillestrøm-Stabæk. VIDEO: Stabæk Support

Runde 16

Vålerenga-Sogndal – 7074 tilskuere

Haugesund-Viking – 6077 tilskuere

Aalesund-Rosenborg – 6525 tilskuere

Godset-Tromsø – 7123 tilskuere

Stabæk-Brann – 3894 tilskuere

Bodø/Glimt-Odd – 2935 tilskuere

Molde-Start – 8300 tilskuere

Sarpsborg-Lillestrøm – 3514 tilskuere

Fellesferien er i gang, og det er også jazzfestivalen i Molde som tjuvstarter med en av to jazzkamper dagen før selve festivalen er igang. Molde leverer da også publikumstall på sesongsnittet. Haugesund leverer enda bedre tall, og er tydeligvis sammen med Drammen den byen der hjemmepublikum synes flinkest til å planlegge ferien etter terminlista. Aalesund, Sarpsborg og Stabæk har også godt oppmøte, imens Glimt ligger litt under snittet sitt.

Konklusjonen etter runde 16 er at tankene etter forrige runde rett og slett var feilslått. Tallene for første runde i fellesferien tyder derimot på at publikumstilstrømmingen stiger igjen, relativt sett i forhold til lagenes sesongsnitt. Så hverken klubber eller supporterklubber bør grave seg ned og «skylde på julifotball» for lavere snitt eller mindre tribuneliv. Mangelen på bilder skyldes nok noe at det virker som de største publikumslagene, og de lagene som har levert mest på tribunefronten så langt i år, har litt verre kår for å fylle tribunen om sommeren. Får vi kanskje se sommerens beste tifo i neste runde? Det finnes i alle fall lite som slår og stille seg i solbriller og t-skjorte på tribunen og synge laget sitt frem!

Aalesund-RBK FOTO: Kjernen

Aalesund-RBK FOTO: Karlsen Foto

Enga-Sogndal FOTO: Grydis.no

Enga-Sogndal FOTO: Grydis.no

Enga-Sogndal FOTO: Grydis.no

Enga-Sogndal FOTO: Grydis.no

Enga-Sogndal FOTO: Grydis.no

Ta gjerne flere bilder i andre halvdel av sesongen, så publiserer vi dem gjerne. Vi ønsker gjerne både flere bilder fra de samme klubbene, men også fra andre lag som ikke er representert så langt. Alle tegn på en positiv norsk supporterkultur er velkomne! Send bilder på oystein@www.fotballsupporter.no om du har noen.

Denne nettsiden deler ikke din informasjon med andre.

Det betyr at du ikke kan dele artikkelen med et enkelt trykk på sosiale medier. Men vi håper at du setter pris på innholdet, og deler på Twitter og Face på gamlemåten, ved å kopiere adressen. Takk for ditt engasjement og ha et trivelig privatliv.