Reisende supportere er en av de viktigste ressursene i norsk fotball. Kamp etter kamp reiser de for å støtte laget sitt og de bidrar til å gi fotballen en helt spesiell ramme. Når vi trekker frem de store kampene, lokaloppgjørene eller kampene med nerver, så ville ikke de vært noe å trekke frem uten bortefansen. Vi som er glad i fotball skal være veldig glad og takknemlig for innsatsen og ressursene bortesupportere bruker i norsk fotball.

Men det er ikke alltid de blir verdsatt slik de fortjener. Da Rosenborg skulle spille mot Molde på Aker Stadion, ble de behandlet som alt annet enn en ressurs. I stedet for å bli tatt i mot som betalende gjester og en gruppe mennesker som er med på å gjøre oppgjøret spennende og underholdende, blir de møtt med skepsis, mistenkeliggjøring og alt annet enn velkomment. I Molde hadde man Franske gjerder, masse ekstra vakter, en haug med politifolk, og kroppsvisiteringer av en annen klasse. Det hele toppet seg da politiet kikket oppi bokseren til to supportere i jakten på pyro som de ikke hadde.

Norsk Supporterallianse støtter Kjernen fullt ut i denne saken. Dette hører ikke hjemme noe sted. Vi aksepterer ikke at supportere blir behandlet på denne måten. Det er ingen grunn til at supportere skal strippes ned til undertøyet i norsk fotball. Det er ingen grunn til å møte bortefans med en så uvelkommen og mistenkelig oppførsel som dette. Kjernen har valgt å hyre inn advokat i saken, og skulle det være ønskelig vil vi bidra med midler til dette. Vi oppfordrer alle supportergrupper til å gjøre det samme. Dette handler ikke bare om Rosenborgsupporterne, dette handler om å si klart fra: Norske supportere er en ressurs – vi forventer å bli behandlet slik.

Denne nettsiden deler ikke din informasjon med andre.

Det betyr at du ikke kan dele artikkelen med et enkelt trykk på sosiale medier. Men vi håper at du setter pris på innholdet, og deler på Twitter og Face på gamlemåten, ved å kopiere adressen. Takk for ditt engasjement og ha et trivelig privatliv.