Da er nyheten ute. Det blir igjen mulig å bruke pyro lovlig på norske tribuner. NSA kommer til å jobbe sammen med supporterklubbenene for å finne ut hvordan reglene skal omsettes i praksis.

I første omgang er det viktig å presisere et par ting. 1. Det er ikke fritt frem, regler gjelder. 2. Det må søkes om tillatelse og gjennomføres sikkerhetstiltak.

De organiserte supportermiljøene er gode på pyro og er opptatt av sikkerhet, så det skal gå bra.

Dette vedtaket kommer som følge av politisk vilje. Justisministeren og kulturministeren kunne lukket øynene for problemstillingen, men har valgt å lytte til fotballfamilien. Ikke minst ser de at dette er veien å gå for tryggere tribuner. Det fortjener de stor honnør for.

Stor takk også til NFF, NTF og Toppfotball kvinner som tok supporterne med i prosessen, løftet saken politisk og sendte inn søknaden. Uten dette arbeidet, ingen disp.

Nå begynner jobben for alvor. To viktige forutsetninger for å lykkes er godt samarbeid mellom klubbene og supporterne, og indrejustis på tribunen.

Les mer om dispensasjonen her.

Dette skal vi få til! MER INFO KOMMER!

Siste nyheter

Denne nettsiden deler ikke din informasjon med andre.

Det betyr at du ikke kan dele artikkelen med et enkelt trykk på sosiale medier. Men vi håper at du setter pris på innholdet, og deler på Twitter og Face på gamlemåten, ved å kopiere adressen. Takk for ditt engasjement og ha et trivelig privatliv.