Våren 2019 avholdt NFF sitt sikkerhetsseminar på Ullevaal Stadion. De hadde invitert UEFAs representant Dr. Tom Smith, på tross av NSAs advarsler om spekulativ innfallsvinkel og bildebruk da rapporten ble publisert et par år tidligere.

Noen uker senere viste undersøkelser av materialet at flere av bildene var skader forårsaket av helt andre årsaker enn fotball og pyroteknikk, og hverken fotografene som hadde fått misbrukt bildene sine eller bombeofferet Roxanno hadde blitt kontaktet av UEFA eller NFF.

NFF svarte etter flere dager at de "ikke husket hvordan bildene ble brukt", at de "kun bryr seg om barnas sikkerhet", før de skjøv ansvaret over på UEFAs Tom Smith som holdt foredraget. NFF har aldri svart på spørsmål om hvorfor de leide inn en foredragsholder de var advart mot.

Dr. Tom Smith har heller ikke svart på spørsmål om hvorfor han har brukt bilder tatt fra andre hendelser, eller generelle spørsmål om skremselsmetodene som brukes i foredraget.

Del 1

We’ve read the UEFA report saying pyro is not safe and we’ll never get that hour of our life back

Read more

Del 2

NFF og UEFA-rapport brukte bilder av sprengningsskader, Athen-derby og rørbomber for å skremme klubbene

Les mer

Del 3

NFF avslørt: Roxanno (33) vist fram på seminar mot pyro – ble egentlig hardt skadd av hjemmelaget bensinbombe i Rotterdam

Les mer

Del 4

NFF avslørt igjen: Øyeskade fra seminar mot pyro var skade fra stålsplint i 2010. I Venezuela.

Les mer

Del 5

How UEFA and the Norwegian Football Federation got caught using bomb victim to denounce pyro

Read more